Leven in verbinding

Leven in verbinding

Samenvatting

  • 160 pagina’s
  • Ankh-Hermes B.V.
  • april 2010
  • Nederlands
In haar boeken en lezingen brengt Prinses Irene een heel eigen mens- en wereldbeeld naar voren. In haar sterk op ervaring gebaseerde levensfilosofie staat het thema verbinding centraal: verbinding met de medemens, met de aarde en de natuur, alsmede de verbinding tussen ons optreden in de wereld en ons innerlijk, onze eigen natuur.

Aan de hand van een aantal geselecteerde lezingen voerde zij met de ecoloog en filosoof Matthijs Schouten gesprekken waarin haar uitgangspunten verder uitgediept en in een bredere filosofische context geplaatst worden. Hierbij komen ook actuele thema’s als duurzaamheid en de economische crisis aan de orde. Dit boek vormt de weerslag van deze boeiende gesprekken.

Een boeiende uitwisseling tussen twee bijzondere mensen over de verbinding met de uiterlijke en de innerlijke natuur

Recensie(s)

Weerslag van gesprekken van prof. dr. Matthijs Schouten met Irene van Lippe-Biesterfeld over een zevental lezingen (waarvan de tekst is opgenomen; een lezing in het Engels is onvertaald) van haar voor verschillende gremia, van natuurliefhebbers tot en met zakenvrouwen. Ze handelen over mens-zijn bij leven in verbinding met jezelf, de maatschappij en de natuur. De mondiale krediet- en klimaatcrises worden dan ook gezien als een gevolg van die verbroken verbinding. Matthijs Schouten is bioloog en vergelijkend godsdienstwetenschapper, wiens filosofisch-godsdienstige context de sterk op ervaring gebaseerde levensfilosofie in de lezingen verbreedt en verrijkt. Op het eind gaat Schouten wat dieper op de praktijk in van onder andere de NatuurWijs/Spirit of the Wild Projecten, die een diepere natuurbeleving voor Nederlandse schoolkinderen en Zuid-Afrikaanse toeristen willen stimuleren. Thema’s zijn onder andere vrouw/schepper zijn, sterven en ziel, natuurlijk leiderschap en duurzaamheid. Een inspirerend boek voor de brede doelgroep van alle in duurzaamheid en persoonlijke groei geinteresseerde lezers.<br/><br/>J. Hodenius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *