2013 Alle bijeenkomsten

2013 Kompassie Netwerken: Nieuw sociaal café in Zevenaar

Op een plezierige en laagdrempelige wijze met anderen werken aan (psychisch) welzijn. Anderen ontmoeten, oefenen om in het hier en nu te zijn, uitgedaagd worden in workshops. Delen van ervaringen. Van betekenis zijn voor anderen. Ontmoetingsplaats voor het ontplooien van activiteiten op basis van gedeelde behoefte.

Vrijdagavond 27-09-2013 Kennismaken

Op vrijdagavond 27 september a.s. start onder de naam Kompassie Netwerken een nieuw sociaal café in Zevenaar. Dit is een particulier initiatief, opgericht voor en door burgers van de Liemers. Tijdens maandelijkse bijeenkomsten staan afwisselende thema’s centraal op het gebied van (psychisch) welzijn. We maken gebruik van elkaars kwaliteiten, kennis en ervaring. Mensen met specifieke deskundigheid beantwoorden vragen en bieden een workshop aan. Iedere avond start met een mindfulness oefening. Na de workshop is er gelegenheid voor ontmoeting en het ontplooien van nieuwe activiteiten (sociaal café).

Vrijdagavond 25-10-2013 Omgaan met weinig geld

Hoe ga jij om met weinig geld? Ben jij een slimme bespaarder of levert een krappe beurs je veel stress op? Op vrijdagavond 25 oktober vind het tweede sociaal cafe Kompassie Netwerken plaats. Dit keer is het thema: ‘Omgaan me weinig geld.’ Tijdens deze avond vertelt een ervaringsdeskundige en geeft daarbij vele tips. Er is informatie aanwezig van welzijnsorganisaties met betrekking tot het omgaan met (weinig) geld. Een psycholoog (De Nie, zie www.balanstraining.nl) vertelt iets  over psychologische processen met betrekking tot geld en biedt een korte workshop aan over het (anders) omgaan met emoties en stress.  Deze avond start ook weer met een mindfulnesoefening en na de workshop ontmoeten we elkaar informeel.

Vrijdagavond 29-11-2013 Voorkomen van een winterdip

Deze avond bieden Annelies van den Top en Erwin Prins, beiden preventiewerkers, samen een workshop over de winterdip. Aan de hand van tekeningen brengen zij in beeld hoe een winterdip ontstaat, hoe we vastlopen en hoe we onze focus kunnen verleggen. Daarbij delen we in kleine groepjes ervaringen met elkaar, die hebben gewerkt. Ook mindfulness oefenen we deze keer in het licht van de (winter)dip. Verder vind je er informatie over diverse cursussen van het maatschappelijk werk (STMG) en van GGNet Preventie.

Vrijdagavond 27-12-2013 Oud en nieuw

We beginnen met een staande oefening (deze kan ook zittend worden gedaan). In kleine groepjes delen we wat we hebben meegebracht en wat de betekenis hiervan is voor jou.  Piet Groot, bewoner van de Liemers, brengt zijn gitaar mee en zingt een aantal liederen waaronder enkele mantra’s. Het staat ieder vrij mee te doen. Er is vanavond ruim gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *